Catalog

Articolul 1 – SCOPUL

Termenii si conditiile generale de vanzare se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre SC ELSACO BUSINESS SOFTWARE SRL, SC ELSACO SOLUTIONS SRL si orice partener al acestuia, prin intermediul site-ului www.eurobuy.ro catre Cumparator si pot fi modificate numai cu acordul expres in scris al ambelor parti.

Articolul 2 – DEFINITII

Cumparator: persoana, firma, companie sau alta entitate juridica care emite o Comanda. Vanzator: societate comerciala ELSACO BUSINESS SOFTWARE SRL avand sediul social in Botosani, strada Pacea 41A, numar registru comertului J07/90/2009, CUI RO 15969230, SC ELSACO SOLUTIONS SRL avand sediul social in Botosani, strada Cuza Voda 3, numar registru comertului J07/319/2001, CUI RO 14364265, precum si orice partener existent pe site.

Bunuri si Servicii: orice proiect la cheia, echipament, material si/sau parte a acestora sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda sau privitoare in alt mod la acestea care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator Cumparatorului.  Comanda: un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Cumparator si Vanzator, prin intermediul caruia:
- Cumparatorul solicita livrarea anumitor bunuri la pretul mentionat pe pagina magazinului online, se obliga sa primeasca bunurile in cauza la momentul livrarii acestora precum si sa le plateasca la termenul si in modalitatea convenita;
- Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile in cauza Cumparatorului in termenul acceptat, in schimbul platii aferente. Contract: o Comanda confirmata de catre Vanzator.

Specificatii: toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in comanda.

Articolul 3 - DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-urile anterior mentionate, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile. Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a Termenilor Comenzii. Acceptare comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

Articolul 4 – VALABILITATE

Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia.

Articolul 5 - EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI

5.1 Informatiile prezentate pe site-urile vanzatorului, au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea, Vanzatorul nu poate garanta si nu isi poate asuma raspunderea ca informatiile prezentate pe site sunt corecte, complete sau actualizate iar serviciile oferite prin acest site sunt accesibile, neintrerupte si fara erori. Imaginea produselor are caracter informativ si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard. Promotiile prezente pe site-ul vanzatorului sunt valabile in limita stocului disponibil. Site-ul vanzatorului poate contine si link-uri catre alte site-uri. Vanzatorul nu este responsabil de politica de confidentialitate practicata de acestea precum si de orice alta informatie mentionata pe aceste site-uri

5.2 Cumparatorul poate comunica cu vanzatorul telefonic, prin e-mail sau prin interactiunea cu site-ul pe care acesta il gestioneaza. Vanzatorul, are libertatea de a gestiona informatiile primite, fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta si isi rezerva dreptul de refuza colaborarea cu clientii ce manifesta comportament si limbaj neadecvat (agresiv, licentios etc.) sau au in istoricul comenzilor livrari refuzate.

5.3 Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.

5.4 Preturile produselor de pe acest SITE sunt informative si pot suferi modificări neanunțate.
In cazul epuizării stocului reprezentantul EUROBUY va oferi alternative prin prezentarea altor produse asemănătoare ca si aspect si specificații tehnice cu produsul comandat al cărui stoc s-a epuizat.
5.5 In perioada Black Friday cat si in perioada sarbatorilor de iarna si a sarbatorilor pascale, avand in vedere volumul mare de comenzi inregistrate de Vanzator, termenul de livrare al comenzilor poate suferi modificari fata de termenul estimat initial, insa acesta desigur nu va depasi termenul legal de livrare, de pana la 30 zile de la data Confirmarii Comenzii.

Articolul 6 - CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii , cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

Articolul 7 – POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

Vanzatorul respecta caracterul privat si securitatea prelucrarii datelor cu caracter personal ale fiecarei persoane care viziteaza acest site in vederea efectuarii unor cumparaturi on-line.

Vanzatorul certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de Regulamentul (UE) 2016/679  privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private în sectorul comunicatiilor electronice (se precizeaza si acest act normativ, dupa caz). Vanzatorul garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic si se angajeaza sa le foloseasca exclusiv in scopul pentru care au fost colectate - efectuarea comenzilor si comunicarea comerciala privind activitatea desfasurata prin intermediul site-ului www.eurobuy.ro. Vanzatorul nu incurajeaza SPAM-ul si ca atare se angajeaza sa nu trimita mesaje nesolicitate. Vanzatorul poate trimite mesaje informative privind activitatea desfasurata prin intermediul site-ului www.eurobuy.ro, oferte si promotiile curente. Aceste mesaje vor fi trimise cumparatorului numai cu consimtamantul expres al acestuia. Cumparatorul beneficieaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justitiei. Totodata, are dreptul de a se opune prelucrarii datelor personale care il privesc si sa solicite in mod gratuit stergerea datelor*.

*Pentru exercitarea acestor drepturi, cumparatorul se poate adresa serviciului Relatii Clienti folosind adresa de mail shop@eurobuy.ro.

Articolul 8 – DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA (DPI)

Intreg continutul siteului www.eurobuy.ro (reprezentand texte, descrieri ale produselor, caracteristici tehnice, imagini, simboluri) este proprietatea SC ELSACO BUSINESS SOFTWARE SRL si/sau a asociatilor, partenerilor, furnizorilor sai si este protejat conform Legii drepturilor de autor si legilor privind dreptul de proprietate intelectuala si industriala.

Semnalarea problemelor legate de aspecte ale drepturilor de proprietate intelectuala se poate face pe adresa de e-mail shop@eurobuy.ro.

Articolul 9 – TERMENE

In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii. In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii.

Articolul 10 FACTURARE-PLATI-PROMOTII

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Articolul 11 - RISCURI SI RESPONSABILITATI

11.1 Livrare

Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile si Serviciile in sistem door-to-door catre Cumparator. Vanzatorul isi va îndeplini obligatiile contractuale în termen de cel mult 30 zile de la data la care cumparatorul a primit mesajul de confirmare a comenzii. In cazul in care nu poate executa contractul din cauza ca produsul nu este diponibil, vanzatorul va informa cumparatorul despre aceasta situatie iar sumele varsate de acesta vor fi restituite în termen de maxim 30 zile. Vanzatorul poate livra catre dumneavoastra un produs similar avand acelasi pret, în situatia în care produsul solicitat initial nu este disponibil, numai dupa informarea si cu acordul dumneavoastra.

11.2 Transport – Ambalare

In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre reprezentantul Cumparatorului. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare. Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor pe teritoriul Romaniei si Europei.

Articolul 12 – Exercitarea dreptului de retragere

Conform legii - Ordonanța de Urgentă 34/2014 privind drepturile consumatorilor, Cumparatorul beneficiază de o perioadă de 14 zile pentru a se retrage din prezentul contract, fara invocarea unui motiv. Perioada de retragere mentionata expira în termen de 14 zile de la ziua în care Cumparatorul sau o parte terţă, alta decât transportatorul şi care este indicată de consumator, intră în posesia fizică a produselor.
Pentru a exercita dreptul de retragere Clientul informează Vanzatorul cu privire la decizia sa de retragere din contract utilizând o una dintre următoarele variante:

  1. de a folosi modelul de formular de retragere;
  2. de a face orice altă declaraţie neechivocă în care îşi exprimă decizia de retragere din contract.

Informarea se va trimite la adresa S.C. ELSACO SOLUTIONS S.R.L, Str. Pacea 41A, 710 013, Botoşani, numar telefon +40 231 507 060 (se formeaza 2240 pentru informatii si vanzari), Fax +40 231 532 905, E-mail: shop@eurobuy.ro.

Model formular de retragere

Consecinţele retragerii 
Vanzatorul va rambursa orice sumă pe care am primit-o de la client, inclusiv costurile livrării, cu excepţia costurilor suplimentare determinate de faptul că Clientul a ales altă modalitate de livrare decât cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de Vanzator, fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care Vanzatorul a fost informa cu privire la decizia Clientului de a se retrage din prezentul contract. Vanzatorul poate amâna rambursarea până la data la care primeste înapoi produsele sau până la momentul la care Clientul face dovada că a trimis înapoi produsele, fiind valabilă data cea mai apropiată. Vanzatorul va efectua această rambursare folosind aceeaşi modalitate de plată ca şi cea folosită pentru tranzacţia iniţială, cu excepţia cazului în care Clientul si-a exprimat acordul expres pentru o altă modalitate de rambursare; în orice caz, nu se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări.

Returnarea produselor catre Vanzator se poate face direct sau prin curier/ posta la adresa: S.C. ELSACO SOLUTIONS S.R.L, Str. Pacea 41A Botosani, judetul Botosani, fără întârzieri nejustificate şi în decurs de maximum 14 zile de la data la care Clientul si-a exercitat dreptul de retragere din contract. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise catre Vanzator înainte de expirarea perioadei de 14 zile.

  • Costul direct al returnarii produselor catre Vanzator este suportat de catre client.
  • Clientul este responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezultă din manipulări, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, calităţilor şi funcţionării produselor.

Conform legislatiei in vigoare, dreptul de renuntarea la cumparare este valabil doar pentru clienti persoane fizice.

Articolul 13 - RESPECTAREA LEGILOR SI STANDARDELOR

Vanzatorul va respecta toate legile, reglementarile si ordonantele aplicabile la realizarile sale contractuale, inclusiv fara limitare la fabricarea, asamblarea, manipularea, transportul, depozitarea, ambalarea sau livrarea Bunurilor si Serviciilor si aplicabile la sanatate, securitate, mediu.

Articolul 14 - FORTA MAJORA

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

Articolul 15 - LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul contract este supus legii romane. Orice litigii nascute din interpretarea si executarea acestui contract se vor solutiona pe cale amiabila, iar in cazul in care nu se ajunge la un acord pe aceasta cale se va apela la instantele judecatoresti competente de la sediu Vanzatorului.

Articolul 16 - PREVEDERI DIVERSE

Daca una sau mai multe prevederi ale prezentului document sunt in conflict cu oricare cerinta legal aplicabila, numitele prevederi nu vor fi aplicate si Partile se vor stradui impreuna sa convina asupra unor noi prevederi care sa respecte spiritul prevederilor initiale.

Partile in contract vor fi considerate contractanti independenti si nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest contract inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre Partile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract si nu pot fi modificate sau schimbate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.